Van traiteur en partycatering tot groothandel

Voor Rob Koster, eigenaar, chef-kok en sommelier is er nooit twijfel over geweest, kok zou hij worden. Toen hij acht jaar oud was, stond hij elke week al met zijn neus bovenop de pannen in Bistro Malle Jan in Leiden. Op twaalfjarige leeftijd startte hij direct met zijn koksopleiding. Daarna bekwaamde hij zich in de praktijk in het koks vak bij Villa Rozenrust in Leidschendam, Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, het Oude Dykhuys in Lisserbroek en (hotel)restaurants in Thailand, Zwitserland en Portugal.

In 2006 startte Rob met een eigen winkel/traiteur en catering aan het Lindenplein in het historische centrum van Noordwijk Binnen. In 2009 groeide Kok & Butler uit haar jasje en werd uitgeweken naar een groter pand met meer ruimte en mogelijkheden. Op 15 juni 2009 opende Kok & Butler catering haar deuren op de huidige locatie in Noordwijkerhout, waar Rob inmiddels samen met zijn vrouw Brita en een aantal vaste koks het bedrijf runt.

Na twaalf en een half jaar met veel plezier gewerkt te hebben in de partycatering, besloot Rob dat het tijd was voor iets nieuws. Het schreeuwende tekort aan koks in deze tijd  en de daarbij behorende toenemende werkdruk en stress in de keuken, vraagt om een andere manier van werken. Nadat hij in 2018 in contact was gekomen met Traiteur de Paris, besloot hij het roer om te gooien en te starten met een goothandel en daarnaast tevens het zélf gaan produceren voor collega’s in de horeca; ook de mise en place service was geboren.